house painting web

header2

نقاشی ساختمان چیست به همراه آموزش و قیمت نقاشی ساختمان

نقاشی ساختمان چیست به همراه آموزش و قیمت نقاشی ساختمان 

نقاشی ساختمان را به راحتی می‌توان یکی از مهمترین روش‌ها برای ایجاد یک فضای جدید در ساختمان دانست زیرا هر ساختمان و خانه‌ای پس از مدتی حال و هوای کسالت آوری به خود گرفته و بهترین راه ایجاد تحول در فضای آن خانه نقاشی ساختمان است. از جهتی دیگر نقاشی ساختمان را می‌توان یکی از ارزان ترین روش‌ها برای ایجاد تغییر و تحول در فضای یک خانه دانست.

نمونه عکس نقاشی ساختمان

تاریخچه نقاشی ساختمان
در حال حاضر در عصری زندگی ‌می‌کنیم که پیدا کردن یک رنگ مناسب برای ساختمان که از جهتی با روحیات و ذائقه شخصیتان نیز هماهنگ باشد کار بسیاری راحتی ولی اگر به تاریخچه نقاشی ساختمان نقاشی بیاندازیم شاید تعجببرانگیز باشد که بدانید تاریخچه نقاشی ساختمان به بیش از 40 هزار سال می‌رسد! حتی برخی از پژوهشگران تاریخچه این موضوع را تا  عصر انسان‌های نخستین نیز حدس زده‌اند زیرا طبق تحقیقات به عمل آمده انسان نخستین نیز با استفاده از مواردی همچون خون حیوانات، تنه و ریشه درختان دیوارهای غاری که در آن زندگی می‌کردند را رنگ آمیزی می‌کردند.

 تاریخچه نقاشی ساختمان در ایران
نقاشی ساختمان در ایران از هنگامی که شهرهای نوین به وجود آمده و در این شهرها ساختمان‌هایی به‌فرم اروپا ساخته شد، رواج یافت؛ البته نخست تنها شاهان و درباریان، کاخ‌ها و خانه‌های خود را می‌توانستند رنگ کنند زیرا رنگ‌های مورد به‌کارگیری از اروپا می‌آمد و در ایران تولید نمی‌شد؛ به این دلیل هزینه‌ی رنگ‌آمیزی بسیار بالا می‌رفت و در توان هر کسی نبود تا خانه‌ی خود را رنگ کند. اما رفته رفته و با ساخت کارخانه‌های تولید رنگ در ایران، در توان بیش‌تر همگان بود تا خانه‌های خود را رنگ‌آمیزی کنند.
براي آشنایی دقیق‌تر با تاريخچه و سابقه صنعت رنگ كشور به سالهاي 1300 باز می‌گرديم كه استادكاران و نقاشان، رنگ مورد نياز برای رنگ آميزی كاخ ها و ابنيه دولتی را با استفاده از مواد گياهی و معدنی به صورت دستی و با فرمول‌های قدیمی و سنتی توليد می‌‌کردند.

در سال 1318، اولين کارخانه تولید رنگ در کشور به نام رنگ‌سازی ايران اقدام به توليد و عرضه رنگ روغــنی كارخانه‌ای نمود و بعد از آن کمپانی‌هایی همچون رنگ سرو و رنگ شمس فعاليت رنگ‌سازی خود را آغاز کردند. در آن دوران هنوز رنگ‌های روغنی کارخانه‌ای با استفاده از روغن‌های گياهی و پودرهای معدنی توليد می‌شـد و اين امر تا سال 1341 كه اولين محصول رنگ روغنی با استفاده از رزين الكيد توسط کمپانی پلاسكار به بازار عرضه گرديد، ادامه داشت.
رنگ پلاستيک بر پايه پلی وينيل استات برای مصارف ساختماني نيز براي اولين بار در سال 1338 توســـط شركت پلاسكار توليد و عرضه شد و پس از آن شركتهاي هاويلوكس، رنگين، ديروپ، سوپر رنگ از سال 1341 تا 1347 به تدريج، رنگ پلاستيك خود را به بازار عرضه نمودند.
به طور جد می‌توان گفت که سال 1344 آغاز کننده یک انقلاب عظیم در صنعت تولید رنگ ایران دانست زمانی که شرکت‌هایی همچون شركتهاي تاباشيمي، ديروپ ايران، رنگين، سوپررنگ و پارس پامچال پا به عرصه تولید رنگ برای نقاشی ساختمان گذاشته و محصولات جديدي مانند لاكهای روي چوب، رنگهاي هوا خشك و كوره‌ای صنعتي و رنگهاي تعميري خودرو را به بازار عرضه کردند..
تولید رزین نیز در کشورمان سابقه طولانی داشته به خصوص از سال 1344 كه برای اولين بار رزين الكيد به وسيله رنگسازي ايران و رزيـن پلي‌ وينيل‌ استات نيز توسط پلاسكار توليد گرديد و پس از آن شركتهاي پارس سادولين، ديروپ ايران اقدام به توليد رزين الكيد و هو خست ايران به توليد رزين پلي‌وينيل‌استات همت گماردند. امروزه صنعت رزین ایران با بیش از 120 کارخانه و واحد صنعتی توانایی تولید بیش از 750 هزار تن از محصولات مرتبط با رنگ از جمله رزينهاي پلي‌وينيل‌استات و كوپليمرهای آن، انواع رزينهای الكيد و اصلاح شده آن، آمينو رزينها، انواع پلي‌استر غيراشباع، رزينهای اكريليك و رزين فنوليك است.


نمونه عکس نقاشی ساختمان 2

 

انواع رنگ‌های مورد استفاده در نقاشی ساختمان به همراه مزایا و معایب
در ادامه نگاهی می‌اندازیم به انواع رنگ ها مورد استفاده در نقاشی ساختمان و مزایا و معایب آن ها:
رنگ پلاستیک
این رنگ ها از قدیمی ترین نوع رنگ ها می باشد . با وجود کیفیت بالای این رنگ و راحتی کار کردن با آن ، دقت بسیاری احتیاج دارد زیرا در صورت غلیظ بودن رنگ اثر غلطک یا قلم روی دیوار می ماند و باید چندین بار برای نتیجه بهتر رنگ آمیزی را تکرار کنیم .
رنگ های پلاستیک حلال در آب می باشد و احتیاجی به مواد نفتی ندارند .این رنگ ها برای سقف بسیار مناسب می باشد زیرا پوشانندگی بالایی دارد و قابل شستشو است اما دوام آن کم است . مات است و بوی بدی ندارد . سرعت کار با آن بالا می باشد و زود خشک می شود . قابل استفاده روی آ آلات نمی باشد ، جاذب آب است و زود چرک می شود.
رنگ‌های پلاستیک مورد استفاده در نقاشی ساختمان که در بازار یافت می‌شوند به 2 دسته تقسیم می‌شوند: رنگ پلاستیک و رنگ نیمه پلاستیک.
رنگ پلاستیک داری مقدار زیادی از چسب چوب بوده و به همین علت نیز چسبندگی، زیبایی و استقامت به مراتب بیشتری نسبت به رنگ‌های نیمه پلاستیک که دارای مقدار کمتری چسب چوب هستند است. قابل ذکر است که توصیه تیم نقاشی تک نیز استفاده از رنگ تماما پلاستیک در رنگ آمیزی خانه است.
رنگ روغن
رنگ روغن از گذشته تاکنون همواره جزو محبوب‌ترین نوع رنگ برای نقاشی در و پنجره بین نقاشان بوده است. از این نوع از رنگ بیشتر برای عایق و ضد زنگ کردن درها و پنجره استفاده می‌شود حتی در صورتی که برای زیبایی بیشتر موارد مورد اشاره از رنگ‌های دیگری استفاده شود. رنگ های روغنی به سه دسته براق ، مات و نیمه مات تقسیم می شوند
رنگ روغنی براق ماندگاری و پوشش بالایی دارد و به دلیل براق بودن منعکس کننده ی نور و باعث روشنایی بیشتر است اما ایرادات گچ کاری را مشخص می کند .
رنگ روغنی مات نور را انعکاس نمی دهد و نسبت به نوع براق آن ایرادات را کمتر نشان می دهد . اما پوشش کمتری دارد و صد درصد قابل و شستشو نیست زیرا جای دستمال روی دیوار مشخص می شود .
رنگ مولتی کالر
از این نوع رنگ روی تمام سطوح می توان استفاده کرد و بسیار دکوراتیو می باشد . رنگ های مولتی کالر مات و کم جلا بوده و ایرادات کار را پوشانده و بافت ویژه ای به آن می دهد . همچنین در مقابل دود و گرد و خاک مقاوم بودده و مناسب مکان های پر رفت و امد است و با کمترین هزینه و مواد قابل ترمیم می باشد . ضخامت آن کم بوده و بسیار سریع خشک می شود و نیز بوی بدی ندارد .
رنگ بلکا
رنگ بلکا نوعی پوشش سلولزی است که از پنبه ساخته شده و جایگزین رنگ و کاغذ دیواری است و بسیار مقرون به صرفه است . عایق حرارت و رطوبت بوده و ترک نمی خورد، قابل شستشو است و با استفاده از رزین ها مخصوص قابلیت ضد آب شدن پیدا می کند . تنوع رنگ بسیاری دارد و قابل ترمیم است .
رنگ پتینه
پتینه از رنگ های دکوراتیو می باشد که با استفاده از رنگ ها و ابزار های مختلف می توان بافت های زیبایی را با توجه به سلیقه هرکس به وجود آورد . این نوع رنگ به فرد اجازه می دهد آن طور که می خواهد محل مورد نظر را طراحی کند و بر روی هر سطحی قابل اجرا می باشد و نسبت به رنگ های دیگر دیرتر کثیف می شوند و بسیار مقاوم اند.

نمونه عکس نقاشی ساختمان 3
آموزش نقاشی ساختمان
در زیر مراحل نقاشی ساختمان به ترتیب آمده است:
     1. تمیز کردن سطوح مثل دیوار و...
    2. اجرای روغن الف
    3. اجرای بتونه
    4. پوسته زنی (سمباده کشی)
    5. آستر اوليه
    6. لکه گیری
    7. سمباده زنی مجدد
    8. آستر دوم
    9. آستر سوم
    10. رنگ رویه
    11. انتخاب رنگ
    در مرحله رنگ آمیزی باید توجه داشت که بهترین رنگ انتخاب شود. انتخاب رنگ برای نقاشی ساختمان اولین مرحله  است که شما باید انجام بدهید و برای آن باید با انواع رنگ و نقش و تاثیر آن در نقاشی ساختمان آن  تا حدودی آشنا باشید. گاهی اوقات افراد برای رنگ‌آمیزی ساختمان شان از سلیقه‌های شخصی یا مدهای روز استفاده می‌کنند در حالی که بازی با رنگ‌ها اگر از روی آگاهی نباشد، فرد را در دراز‌ مدت با مشکلات عمده‌ای مواجه خواهد کرد. در کشور مان به دلیل عقب ماندگی صنعتی افراد ساختار شکن نیستند و اصولا رنگ های همگان پسند را انتخاب میکنند این امر باعث شده در انتخاب رنگ از تنوع کمتری برخوردار باشیم، درصورتی که انسانها ذاتا در انتخاب رنگ متفاوتند همانطور که روح و روان آنها از هم متمایز است. در ایران  رنگ‌های سفید، طوسی، آبی، استخوانی بیشترین انتخاب را در رنگ‌آمیزی ساختمان داشته و دارند، همانطور که در سالهای اخیر رنگ لباس ها تغییر کرده ودر نقاشی ساختمان هم به تازگی  به سمت رنگ‌های خاص‌تری همچون، صورتی، زرد، قرمز، نارنجی و زردچوبه‌ای …هم کشیده شده‌اند که بیشتر مربوط تاثیر فرهنگی و آداب خانه  داری از کشورهای دیگر است.
    با این حال این رنگ‌ها به صورت واحد در خانه‌ها کار نمی‌شوند بلکه اغلب در کنار یک رنگ از چند رنگ دیگر هم استفاده می‌شود تا تضاد یا همانندی‌اش سبب جلب توجه شود. نکته اساسی اینجاست که باید به چیدمان خانه، دکوراسیون، رنگ مبل‌ها، اندازه اتاق‌ها و ارتفاع سقف‌ها نور وروشنایی بیش از هر چیز دیگری توجه شود.علاوه بر این‌ها رنگ‌ها بر روح و روان و رفتار مان اثر می‌گذارند و اگر در دراز‌ مدت در پرتو رنگی خاص باشیم روحیاتمان به سمت انرژی‌های نهانی آن رنگ متمایل خواهد شد.


    آماده‌ کردن خانه برای نقاشی ساختمان:
    اگر تصمیم گرفته‌ اید خودتان قلم مو را بردارید و در کنار دوستان یا اعضای خانواده به کار نقاشی ساختمان بپردازید، ابتدا تمام وسایل اتاق را جمع كنید تابلوها را بردارید و پنجره‌ها را باز كنید. با یک برس دسته بلند سقف و دیوارها را گردگیری كنید. اگر رنگ دیوارها قابل شست‌ وشو است محلول آب ولرم و صابون و مقدار كمی مایع سفید كننده را با اسفنج روی دیوار بكشید و با دستمال تمیز پاك كنید. هر بار قسمت كوچكی از دیوار را تمیز كنید (حداكثر نیم متر مربع). مرز بین دو قسمت تمیز شده را نیز هر بار تمیز كنید تا لكه به جا نماند. پس از این مرحله نوبت گرفتن لکه‌های احتمالی سطوح است. برای این کار شما به مقداری گچ درزگیری کناف یا گچ کشته و یک عدد کاردک نیاز دارید که همه در ابزار فروشی‌ها یافت می‌شوند.
    گچ کشته را کف دست بگیرید و با کاردک آن را روی لکه‌ها و افتادگی‌های گچی دیوار بمالید. سطح را در پایان هر لکه گیری کاملا صاف کنید؛ چرا که اگر گچ خشک شود کندن آن بسیار مشکل خواهد بود. وقتی کلیه سطوح لکه‌ گیری شدند می‌توانید از یک سمباته نرم برای صیقل ناصافی‌های احتمالی استفاده کنید.


    آماده سازی رنگ برای نقاشی ساختمان

    اگر تصمیم دارید رنگ روغنی به کار ببرید از باز بودن کامل پنجره‌ها مطمئن شوید؛ چرا که تینر افزوده شده به رنگ روغن بوی بسیار نامطبوع و ماندگاری دارد. دیوارهای اتاق‌ها بهتر است با رنگ پلاستیک رنگ شوند، اما اگر بچه کوچکتان از دیوارها به عنوان دفترچه نقاشی استفاده می‌کند، رنگ روغن گزینه مناسب‌ تری است.
    پس از انتخاب نوع، جنس و رنگ دلخواه نوبت به آماده‌ سازی رنگ می‌شود. رنگ را در یک ظرف جداگانه ریخته و بنا به دستورالعمل آن، آن را روان کنید. فراموش نکنید که رنگ خوب و یکنواخت مخلوط شده باشد، غلظت آن کافی بوده و در هر مرتبه رنگ‌آمیزی، جهت حرکت قلم مو یا غلتک یکسان باشد؛ نه اینکه یک قلم از بالا به پایین و قلم بعدی از چپ به راست حرکت کند. برای پوشش بهتر، یک دست رنگ از یک جهت و دست بعدی عمود بر آن اجرا می‌شود.


    برای نقاشی ساختمان از کجا شروع کنیم؟
    اولین قدم: سقف
    بهترین کار این است که کار نقاشی سقف را قبل از رنگ‌آمیزی دیوارها انجام دهید. برای این کار بهتر است به جای قلم مو از غلتک رنگ با دسته قابل تنظیم استفاده کنید (که اکنون در فروشگاه‌های رنگ و ابزار ایران نیز موجود است) و دو دست رنگ به سقف می‌زند که دست اول در جهت تابش نور منبع اصلی نور اتاق، مانند پنجره و دست دوم عمود بر جهت این نور است (با قلم مو نیز جهت رنگ‌آمیزی باید به همین صورت باشد). عده‌ای از تولید‌کنندگان رنگ، رنگ سفید را با ترکیبی تولید می‌کنند که هنگام نقاشی صورتی یا آبی است؛ اما پس از خشک شدن سفید می‌شود. این رنگ‌ها به خصوص برای نقاشان تازه کار بسیار کارآمد هستند، زیرا به آنها کمک می‌کنند تا در زمان نقاشی یک سطح سفید، کاملا از پوشیده شدن تمام سطح از رنگ مطمئن شوند.
    به گفته نقاشان اگر سقف منزل شما بافت دارد، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد رنگ بیشتری نیاز خواهید داشت. او پیشنهاد می‌کند که برای چنین سقفی از غلطک ابری استفاده کنید تا پوشش یکنواخت‌ تری داشته باشید: «به این ترتیب شما با صرف انرژی کمتر، رنگ بیشتری به سطح مورد‌نظر خواهید زد.»
    دومین قدم:درها

در‌ها چگونه رنگ می‌شوند؟ هرچند بیشتر معمول است که قبل از رنگ‌آمیزی یک در، آن را از چهارچوب خارج کنند؛ می‌توان آن را در جای خود هم رنگ کرد. به این ترتیب شما می‌توانید تمام اطراف آن را یکباره رنگ کنید و نیازی به نصب مجدد آن هم نخواهد بود. اما قبل از شروع کار باید دستگیره‌ها و قسمت‌های فلزی دیگر مانند ذره‌بین، جای کلید و.. را از در جدا کنید و لولاها را با یک ماده مناسب مانند دو- سه لایه چسب میسکیت (چسبی با پایه آمونیاک که با قلم موی نقاشی روی محل مورد‌نظر مالیده شده، پس از خشک شدن حالت لاستیکی پیدا کرده و می‌توان آن را پس از اتمام کار به راحتی از محل جدا نمود) بپوشانید. سپس از یک بتونه و آستری با پایه روغنی استفاده کنید تا رویه اولیه در را کاملا بپوشاند، سپس حداقل دو دست رنگ براق یا نیمه براق به در بزنید.
    قدم سوم: کابینت

کابینت و مقدمات مهم: به گفته هیرش، هنگام رنگ‌آمیزی کابینت «مقدمات کار، بیش از هر چیز اهمیت دارد.» ابتدا درها و کشوها و و ابزار یراق‌های دیگر داخل کابینت مانند سبدهای سیمی را بیرون بیاورید و سطح مورد‌نظر را به خوبی تمیز کنید. نوع رنگ آستری که به کار می‌برید به این بستگی دارد که جنس کابینت شما از چوب باشد یا لمینت.
    اگر کابینت‌ها قبلا رنگ شده باشند، باید ببینید که این رنگ چه بوده است. اهمیت این نکته در این است که اگر رنگ نهایی قبلی دارای پایه روغنی بوده، اکنون برای بتونه‌ کاری و آستری آن هم باید رنگ روغنی به کار ببرید.
    پس از زدن رنگ آستری مناسب، دو یا سه دست از رنگ مورد‌نظر خود را به سطوح بزنید تا مطمئن شوید که رنگ کابینت‌ها در مقابل استفاده هر روزه دوام خواهد یافت. طبعا هرچه تعداد لایه‌های رنگ بیشتر باشد، دوام آن هم بیشتر خواهد شد. به گفته هیرش، «یک لایه رنگ پس از خشک شدن تنها به ضخامت یک دستمال کاغذی خواهد بود». نقاشان پیشنهاد می‌کنند که برای نتیجه بهتر، رنگ را با غلطک ابری به کابینت بزنید، سپس با یک قلم مو رنگ را پخش کرده و لایه‌ای یکنواخت ایجاد کنید.


نمونه عکس نقاشی ساختمان 4


نحوه ساخت انواع بتونه‌ها مورد استفاده در نقاشی ساختمان
ابتدا رنگ همرنگ را انتخاب کرده و پس از ریختن رنگ شروع به ریختن مقداری مل ( پودر بتونه ) می کنیم و با حرکت کاردک درون ظرف ، رنگ را با مل مخلوط می کنیم  و پس از اینکه کاملا مخلوط کردیم به روی تخته بتونه ریخته و با کاردک و تیغ شروع به عمل آوردن می کنیم.
نکته: چون بتونه روغنی حالت مایع دارد ، در پوشاندن سوراخها ممکن است مشکلاتی پیش آید.
یکی از این مشکلات این است که بتونه به طرف پایین حرکت می کند. و خود بتونه، تکه تکه  می شود. برای جلوگیری از تکه-تکه شدن بتونه ، در روی کار ، مقدار بسیار کم ، آب سرد به بتونه اضافه می کنیم تا بتواندسریعا سفت و سخت شود و در کنار این موضوع از فروریختن آن جلوگیری شود.
ابتدا مقدار رنگ و غلظت رنگ باید معلوم شود. سپس ، برای اینکه غلظت روغن روی پوشش روغن الف (که به عنوان آستر زده می شود) و چسبندگی و پوشش بیشتر رنگ اصلی سفید را از هر کدام یک پیمانه ، مخلوط می کنیم، سپس با مخلوط کردن تینر ، رنگ را شل و روان می سازیم و با استفاده از  رنگها ، به رنگ دلخواه خود می رسیم.
سعی کنید برای تبدیل رنگ ،  ماده رنگ را ابتدا در ظرفی جدا ،  شل کرده و بسیار آرام و به مقدار کم ، آن را با رنگ اصل مخلوط کنیم.و توجه داشته باشید در هر بار ریختن قطره ای از ماده رنگ آن را با چوب رنگ ، که به عنوان مخلوط کن استفاده می شود ، هم زده شود. از جهتی دیگر توجه داشته باشید که به هیچ عنوان ، ماده رنگ در کف ظرف شما یک جا به شکل گلوله نماند.
ساخت بتونه پلاستیک برای نقاشی ساختمان:
رنگ پلاستیک را با آن رقیق کنید. سپس با افزون چسب چوب میزان چسبندگی آن را بیشتر کنید، سپس با اضافه کردن مقدارهای کم مل آن را به حالت خمیر درآورید. سعی کنید مل با مخلوط رنگ و چسب چوب کاملا مخلوط شود تا در زمان استفاده با مشکل مواجه نشوید.

هزینه و قیمت نقاشی ساختمان توسط تیم نقاشی ساختمان تک
هزینه نقاشی ساختمان و پتینه کاری توسط تیم نقاشی ساختمان تک براساس نرخ‌های قرار گرفته در تصاویر زیر انجام می‌شود. در کنار این موضوع، علاوه بر راهنمایی و مشاوره رایگان ما ، خانه و ساختمان خود را در سریع ترین زمان ممکن و با بالاترین کیفیت رنگ آمیزی کنید.

نرخ‌های قیمت نقاشی ساختمان توسط تیم نقاشی تک

* محاسبه هزینه پتینه براساس مترطول و مترمربع انجام می‌شود.

در صورت تمایل با شماره‌های درج شده در تصویر زیر تماس بگیرید.

شماره های تماس حسین فردی

کلمات کلیدی

شما اینجا هستید: خانه مقالات نقاشی ساختمان چیست به همراه آموزش و قیمت نقاشی ساختمان