house painting web

header2

پتینه کاری چیست به همراه آموزش و تکنیک پتینه روی دیوار و پتینه روی چوب

پتینه کاری چیست به همراه آموزش پتینه کاری و تکنیک پتینه روی دیوار و پتینه روی چوب

پتینه در معنای لغوی به معنای کهنه کردن (پتینه کهنه کردن) ولی در عمل به معنای دادن روح و رنگ بخشیدن به اجسام، سطوح و هر چیز رنگ پذیر دیگری است. از جهتی دیگر هنر پتینه کاری به علت علاقه والای ایرانیان به هنرهای سنتی و کلاسیک (پتینه کلاسیک) می‌تواند جواب‌گوی نیازهای زیبایی شناسی آن‌های باشد به خصوص با توجه به این موضوع که روز به روز جامعه در حال قدم گذاشتن در مسیر مدرن شدن (پتینه مدرن) است. با توجه به نوین بودن هنر پتینه کاری مخصوصا در مسائل و کارهای ساختمانی بخش عمده‌ای از مردم آشنائی چندان زیادی با این هنر نداشته و درک و تجسم آن برایشان راحت نیست.پتینه کاری هنری است که در آن با استفاده از رنگ های مختلف و نیز ابزارهای متفاوت، بافت های بصری زیبا و متنوعی ایجاد می شود.

به قطع می‌توان گفت که پتینه کاری نسبت به رنگ های روغنی و پلاستیک که به شکل گسترده‌ای توسط ایرانیان برای رنگ آمیزی منازل استفاده می‌شود، دلنشین تر است. از جهتی این سبک از نقاشی ساختمان باعث دلنشینی و زیبایی به مراتب بیشتر فضای داخلی ساختمان می‌شود و تاثیر به مراتب بیشتری نیز بر روی روحیه اعضای ساکن در خانه می‌گذارد. از جمله مزایای رنگ آمیزی ساختمان با پتینه می‌توان

  • ترک ها و موج های دیوار و سقف ها که در اکثر ساختمان ها از جمله مسکونی و اداری قابل مشاهده است، در پتینه کاری به خوبی پوشانده می شود.
  • پتینه کاری برخلاف رنگ های ساده ای که به شکل عادی در اکثر خانه‌های عادی ایرانیان استفاده می شود (مثلا: رنگ سفید و استخوانی) به مراتب دیرتر کثیف می شود و چرک کمتری به خود گرفته و نشان می دهد.
  • در نقاشی با پتینه، دیوارها و سطوح پتینه شده به صورت کامل قابل شستشو با آب است.
  • عمر و پایداری آن تا مدتی است که قصد داشته باشید محل مد نظر خود را دوباره تغییر رنگ دهید. این موضوع به آن معناست که پتینه کاری عمر، پایداری و دوام کاملا بالایی دارد.
  • در صورت ضربه خوردن و آسیب دیدن بخشی از دیوار و سطح پتینه شده، محل آسیب دیده به آسودگی، راحتی و در سریع ترین زمان قابل لکه گیری و ترمیم است.

 را نام برد.
پتینه کار کیست ؟
هر انسان خلاق و هنرمندی می تواند یک پتینه کار محسوب شود پتینه کاری هنر خلاقیت است هنری که با تغییر دادن رنگ و شکل اجسام به مخاطب و مشاهده کننده اثر حس قدیمی و سنتی بودن را انتقال دهد.

تاریخچه پتینه و پتینه کاری
ابتدا ایتالیایی ها در قرن 17 (هفده) میلای شروع به استفاده از کلمه پتینه برای وصف تکنیکی که در آن یک قطعه عکس یا فیلم را بر روی یک ظرف مسی حک می‌شد کردند. ریشه لغت پتینه نیز از یک کلمه لاتین به معنای "یک ظرف کم عمق" آمده است (احتمالا علت این نام گذاری به همان تکنیک ترسیم بر روی ظروف مسی آمده است) در ادامه و در قرن 18 میلادی نیز انگلیسی زبانان برای توصیف فیلم‌ها از کلمه پتینه استفاده کردند که در ادامه و در قرن 20 میلادی این مسئله تغییر پیدا کرده و کله پتینه این بار برای جلا بخشیدن به دیوار، سطوح، فلزات، نقره و چوب استفاده شد.
در حال حاضر پتینه و پتینه کاری یکی از تکنیک‌های بسیار مهم و محبوب در زمینه نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان است.

انواع تکنیک پتینه کاری
1-  تکنیک پتینه کاری با پارچه
برای پیاده کردن این تکنیک شما باید تعداد زیادی تکه پارچه تهیه کنید و هر بار یکی از آنها را مچاله کرده و به مقداری رنگ آغشته کنید. سپس به حالت ضربه‌ای روی دیوار بزنید. البته جور دیگری هم می‌توانید از تکنیک پارچه استفاده کنید. به این ترتیب که مستطیلی به عرض ۱۵ سانتی‌متر و طول ۲۰ سانتی‌متر از پارچه‌ای ببرید. در حالی که با دست ۲ سر پارچه را گرفته‌اید آنها را خلاف جهت هم بپیچانید. لوله پارچه را به رنگ آغشته کنید و مانند یک وردنه روی دیوار بکشید. هر بار که پارچه باز شد، این کار را تکرار کنید.
2- تکنیک پتینه با اسفنج
این تکنیک یکی از ساده‌ترین و در عین حال زیباترین روش‌های ایجاد طرح روی دیوارهاست. ابتدا زمینه دیوار را رنگ‌آمیزی کنید و سپس یک تکه اسفنج را به رنگ آغشته کرده و به صورت ضربه‌ای به دیوار بزنید. توجه داشته باشید که ابتدا اضافه‌های رنگ را توسط روزنامه بگیرید و سپس اقدام به رنگ‌آمیزی کنید.
3-  تکنیک بافت دار کردن دیوار در پتینه
در بافت‌دار کردن دیوار روش‌های مختلفی وجود دارد. از جمله ترکیب پودر مل، روغن الیف، آب و رنگ روغنی ساختمان برای بدست آوردن خمیری نسبتا شل تا در بافت دار کردن دیوار استفاده شود. البته می‌توانید مقدار آب و پودر مل را برای رسیدن به غلظت دلخواه تغییر دهید.
4- تکنیک رنگ‌ برداری
این تکنیک هم توسط پارچه اجرا می‌شود. اما با این تفاوت که این بار پارچه رنگ اضافی روی دیوار را به خود جذب می‌کنند. ابتدا دیوار مورد نظر را آماده کرده و رنگی را با قلم مو به صورت نیمه رقیق بر روی دیوار بکشید. پتینه کاری حالا یک دستمال نخی زبر را که به صورت مچاله در آورده‌اید را به دیوار خیس به صورت ضربه‌ای بزنید. به این ترتیب رنگ از روی دیوار برداشته شد و همزمان با انتقال رنگ، نقش مچاله شده پارچه روی دیوار باقی می‌ماند.
5- تکنیک راه راه کردن دیوار در پتینه
این روش بیشتر مناسب اتاق‌های خواب است. البته باید توجه داشت که نباید باعث شلوغ به‌نظر رسیدن اتاق شد. برای مثال می‌توان از این روش تنها برای دیوار سمت تختخواب استفاده کرد. ابتدا نقطه وسط دیوار را پیدا کنید سپس ۵/۷ سانتی‌متر از هر سمت این نقطه به اطراف حرکت کنید. بدین ترتیب اولین نوار ۱۵ سانتی‌متری ایجاد خواهد شد. به همین طریق تمام دیوار را به نوارهای ۱۵ سانتی‌متری تقسیم کنید.

با استفاده از شاقول خطوط را ترسیم کنید یا از نقطه‌چین‌های بزرگ استفاده کنید و تا پایین دیوار بکشید. سپس با چسب نواری کاغذی یک طرف خطوط علامت‌گذاری شده را بپوشانید به طوری که چسب داخل نوارهایی که باید بمانند چسبانده شود. در نهایت به صورت یکی در میان این قسمت‌ها را رنگ‌آمیزی کنید. شما می‌توانید الگوهایی را نیز به شکل دایره یا مثلث از مقوا جدا کنید و بین این خطوط قرار دهید. البته توجه داشته باشید که اگر می‌خواهید داخل این الگو‌ها را رنگ کنید باید طوری آنها را طراحی کنید که وسطشان خالی باشد.
پتینه کاری ساختمان
پتینه کاری دیوار منازل جز يكي از پرطرفدارترين پتینه ها در سرتاسر دنياست . به اين دليل كه يك ديوار ساده می تواند با صرف كمی وقت و هزینه نه چندان زیاد، به يك ديوار بسيار زيبا و چشم نواز تبديل گردد . هنر پتینه کاری دیوار و تکنیک های پتینه ساختمانی بسیار گسترده است، با یک تکه پارچه و یا اسفنج و یا نایلون و کمی رنگ، می توان پتینه کاری دیوار را انجام داده و شکل دیوار را به شکلی زیبا و دلفریب تغییر داد امّا بايد تا حدودی با هنر پتینه کاری ديوار آشنا باشيد.
امروزه خوشبختانه رنگ پتینه کاری و ابزار پتینه کاری در كشور ما به شكل قابل قبولي ورود پيدا كرده ، هرچند هنوز با آنچه كه در دنيا جهت پتینه کاری عرضه می گردد فاصله ای بسيار زياد داريم.
پتینه کاری روی دیوار
پتینه جایگزین مناسب رنگ و بلکا بوده که باعث عایق شدن دیوار نیز می شود از آنجا که هزینه آن نسبت به رنگ و بلکا بالا بوده عمدتا برای دکوراتیو کردن دیوار های خانه از آن استفاده می شود و تنها بخشی از دیوار را پتینه می کنند.
هزینه و قیمت پتینه کاری ساختمان
هزینه نقاشی و پتینه کاری توسط تیم نقاشی ساختمان تک براساس نرخ‌های قرار گرفته در تصاویر زیر انجام می‌شود. در کنار این موضوع، علاوه بر راهنمایی و مشاوره رایگان ما ، خانه و ساختمان خود را در سریع ترین زمان ممکن و با بالاترین کیفیت رنگ آمیزی کنید.

شرح قیمت نقاشی ساختمان

* محاسبه هزینه پتینه براساس مترطول و مترمربع انجام می‌شود.

در صورت تمایل با شماره‌های درج شده در تصویر زیر تماس بگیرید.

حسین فردی

 

نمونه کارهای ما در زمینه پتینه کاری ساختمان و منزل

نمونه کار پتینه 1    نمونه کار پتینه 2  نمونه کار پتینه 3   نمونه کار پتینه 4  نمونه کار پتینه 5   نمونه کار پتینه 6   نمونه کار پتینه 7   نمونه کار پتینه 8   نمونه کار پتینه 9   نمونه کار پتینه 10   نمونه کار پتینه 11   نمونه کار پتینه 12   نمونه کار پتینه 13   نمونه کار پتینه 14   نمونه کار پتینه 15   نمونه کار پتینه 16    نمونه کار پتینه 17    نمونه کار پتینه 18 

کلمات کلیدی

شما اینجا هستید: خانه مقالات پتینه کاری چیست به همراه آموزش و تکنیک پتینه روی دیوار و پتینه روی چوب