رنگ نمای ساختمان و نقاشی نما چیست
- توضیحات
- دسته: مقالات نقاشی ساختمان
رنگ نمای ساختمان و نقاشی نما چیست؟
به جرات میتوان گفت که رنگ آمیزی نما یکی از مهمترین اصول در گذاشتن یک تصویر درست از نمای یک شهر بوده مخصوصا که در انتخاب آن بتوانیم به نکاتی همچون هماهنگی آن با نماهای اطراف دقت کنیم زیرا نماهای ساختمان در حالت کلی تاثیر به سزایی بر محیط کلی یک شهر و ذهن یک شهروند، گردشگر، مسافر و... میگذارد.
از جهتی دیگر طبق تحقیقات رنگ نما و نقاشی نما یک ساختمان میتواند تاثیر به سزایی بر روحیه ساکنان همان آپارتمان یا ساختمان نیز بگذارد. طبق تحقیقات انجام شده اکثر افرادی که از زندگی خود در یک ساختمان یا آپارتمان راضی هستند در بیشتر اوقات اکثرا در خصوص نمای ساختمانشان صحبت میکنند و در طرف مقابل اکثر افرادی که از زندگی قبلی خود در یک آپارتمان راضی نبوده بخش عمدهای از این دلیل را نمای ساختمان خود دانسته اند. پس با توجه به مسئله ذکر شده بهتر است پیش از هر چیزی به نمای ساختمان یا آپارتمانمان اهمیت ویژهای بدهیم.
به طور خلاصه اگر بخواهیم توضیحی در خصوص رنگ نما بدهیم باید گفت که رنگ نما، رنگی ضد آب که بیشتر بر پایه اکریلیک بوده که با افزوده شده و ترکیب با افزودنیهای سیلیکونی ساختار و شکلی مناسبی برای استفاده در نما پیدا میکند. از جهتی دیگر رنگ نما به عنوان آخرین لایه تزئینی نمای ساختمان در کنار جنبه ظاهری، عایقی مناسبی برای جلوگیری از خروج حرارت از طریق دیوار و محافظت از آن در مقابل رطوبت است. همچنین رنگ نما به سطوح اجازه تنفس داده و به راحتی نیز بر روی رنگهای قدیمی استفاده شده در نما قابل اجرا است.
از جهتی دیگر شاهد رنگ های نمای عایق رطوبت هستیم این نوع خاص از رنگهای نما برای محافظت، مقاومت و پایداری کامل از نما در مقابل باران های مداوم و رطوبت هوا تهیه شده است و بسیار مناسب محیط های با شرایط جوی مرطوب همچون شمال کشورمان است. طبق تحقیقات اگر به شکل صحیحی از این رنگ در نمای شما استفاده شود، نمای ساختمان و آپارتمان شما حداقل تا 10 تا 15 سال در برابر عوامل جوی گوناگونی همچون باران مقاوم و عایق است.
نکتهای که باید دقت داشته باشید این است که رنگ نمای ساختمان باید به شکلی اصولی، دقیق و در عین حال صحیح اجرا شود و از جهتی همان طور که از نام رنگ نمای ساختمان نمایان است این رنگ ها کاملا مختص به نما و نقاشی نما هستند پس در استفاده از آنها دقت داشته باشید.
متاسفانه در کشور ما ایران در اکثر نقاط به دلیل این که رنگ آمیزی نمای ساختمان ها توسط افراد مبتدی و به شکل غیر اصولی انجام میشود در اکثر اوقات نگاه کردن به نمای یک ساختمان بلند باعث ایجاد یک حس ناخوشایند میشود.
برای رنگ آمیزی نمای ساختمان اصولی وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از
1. اگر قبل از انجام این کار وارد مشاوره با یک تیم حرفهای هچون تیم نقاشی تک شدید حتما به تمام نکات ذکر شده توسط اعضا و نقاشان حرفه ای ما دقت بکنید.
2. رنگ نمای یک ساختمان باید دارای یک سری از استانداردهای خاص باشد و از جهتی دیگر باید به این موضوع دقت داشت که هر شرایط آب و هوایی، رنگ نمای مخصوص به خود دارد پس در هنگام رنگ آمیزی نمای ساختمان به شرایط جوی محل زندگیتان به شدت دقت داشته باشید. اگر به این موضوع دقت کافی نداشته باشید پس از مدتی رنگ نمای ساختمان شما پوست پوست یا دچار رنگ پریدگی شده و از همه مهمتر در این صورت شما نباید انتظار این موضوع را داشته باشید که نمای ساختمانتان نقش یک عایق را اجرا کند زیرا در صورت استفاده نکردن از یک رنگ نمای ساختمان درست، رطوبت توسط نما جذب شده و دیوارهای داخلی ساختمان و اتاق شروع به نم زدگی و شوره زدن میکنند.
3. رنگ نمای یک ساختمان هم نقش عایق را داشته و هم نقش زیبایی و نمای ساختمان.
4. اگر خانه یا ویلایی در شمال ایران دارید حتما از رنگ نمای عایق رطوبت استفاده کنید.
رنگ مناسب برای نقاشی نمای ساختمان
در حال حاضر مناسب ترین رنگ نمای ساختمان رنگهای اروپایی جوتن هستند که توسط کشور نروژ تولید میشود. در چند سال اخیر این رنگها شدیدا توسط نقاشان و مردمان کشورمان مورد توجه قرار گرفتهاند. طبق تحقیقات مدل اكریلیك از تولیدات شرکت مذکور در زمینه رنگ بیش از سایر محصولات تولید شده توسط جوتن در ایران محبوبیت داشته است البته باید به این موضوع نیز توجه داشت که رنگ تولیدی توسط کمپانی جوتن تقریبا بیش از دو برابر سایر محصولات شرکتهای ایرانی در زمینه رنگ نما قیمت دارند.
رنگ های نما که توسط شرکت داخلی ایران تولید میشوند نیز محصولات با كیفیتی هستند كه خود به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. گروه نقاشی تک بنا به درخواست مشتری در رابطه با قیمت نقاشی نمای ساختمان می تواند از گزینه های مختلف در رنگ آمیزی نمای ساختمان استفاده كند همچون رنگ های بین المللی ساندیکو ترکیه، روناس ایران، رنک ریف ایران و نیو کالر ایران با کیفیت استاندار جهانی.
از پرکاربردترین پوشش های نما می توان به رنگ آکرلیک اشاره کرد که به علت دوام ، انعطاف پذیری و درخشندگی اش در انواع نقاشیها مورد استفاده قرار می گیرد. رزینهای آکریلیک را می توان به دو دسته پایه حلال نفتی و حلال آب تقسیم کرد. آن دسته که در آب حل میشود، زود خشک میشود، بو ندارد و سطحی سخت و آسیب ناپذیر به وجود میآورد. در فام های بسیار متنوع و قابل شستشو هستند و برای ایجاد فیلمی مقاوم روی سطوح سیمانی، گچی، کناف، و هر سطح دیگری قابل اجرا هستند چون غلظت بالایی دارند و به سرعت خشک میشوند و پوششی ضد رطوبت ایجاد میکنند، درمقابل نور خورشید (U.V) مقاوم هستند درنتیجه عمر طولانی و خواص ضد باکتری و کپک دارند.
رنگهای اکریلیک پایه آب نسل جدید از رنگهای ساختمانی میباشند که با توجه به مسائل زیست محیطی و عدم استفاده از حلالهای آلی و مواد مضر کاربرد این نوع رنگها روبه افزایش است. استفاده از رنگ نما امروزه در اکثر ساختمان ها کاربرد دارد و این شرکت با استفاده از پوشش های مخصوص نما جرم پذیری و طول عمر نمای ساختمان ها را به حداکثر رسانده است.
مراحل اجرای رنگ نمای ساختمان:
انجام عملیات رنگ نمای ساختمان در هر پروژه بستگی به شرایط پروژه دارد.ساختمان ها یا قدیمی هستند و نیاز به مرمت و بازسازی دارند و یا در حال احداث بوده و نوساز محسوب می شوند.لذا شیوه های اجرایی و مراحل اجرای رنگ ساختمان در هر یک از حالات فوق متفاوت خواهد بود. کسب نتیجه مطلوب و دستیابی به نمای پایدار و مقاوم منوط به رعایت دستورالعمل های فنی می باشد که به اختصار در مراحل زیر صورت می پذیرد :
آماده سازی اولیه سطح
ابتدا باید بستر زیر کار برای اجرای رنگ نمای ساختمان آماده شود تا دوام و ثبات آن تضمین شود.در ساختمان های قدیمی با شستشو و لایه برداری پوسته فاسد شده و ترمیم ترک ها و یا سطوح تخریب شده به وسیله ترمیم کننده های مناسب صورت می گیرد.در پروژه های نوساز با استفاده از مواد افزودنی مناسب سطح زیر کار مستحکم ، صاف و بدون موج ایجاد می شود.
اجرای لایه پرایمر
لایه پرایمر با توجه به نوع بستر زیرکار ( بتن ، سیمان ، گچ ، آجر ، چوب و … ) تعیین می شود . این لایه باید بتواند به خوبی به سطح بستر بچسبد و پیوند کاملی به لایه های بعدی رنگ نمای ساختمان برقرار سازد. این لایه باید جلو آثار مخرب ناشی از بستر زیر کار نظیر حمله قلیایی زیر کار بتنی و سیمانی ، گسترش زنگ بستر های فلزی را بگیرد.
اجرای لایه میانی یا بافت
این لایه با توجه به نوع مصالح انتخابی متفاوت است و شکل و نمای اصلی پوشش از آن نشات می گیرد. در برخی از انواع رنگ نمای ساختمان ، لایه میانی از سنگدانه های طبیعی تشکیل شده اند و دارای رنگ طبیعی هستند.لایه میانی یا بافت در بعضی از محصولات سفید یا تک رنگند و باید به وسیله لایه نهایی پوشش شود.
اجرای لایه نهایی
در این مرحله ، با توجه به نوع محصول و شرایط آب و هوایی منطقه لایه نهایی انتخاب و اجرا می شود. در محصولات دانه سنگی لایه نهایی بی رنگ است و نقش محافظتی دارد. در برخی از انواع رنگ نمای ساختمان ، لایه نهایی رنگی با ویژگی محافظتی و تزیینی است که بر روی لایه میانی و یا آستری اجرا می شود.
اجرای تمامی لایه های رنگ نمای ساختمان دوام و زیبایی ماندگار رنگ را ایجاد می کند و در طول مدت بقای نما ، زیبایی ظاهر رنگ نمای ساختمان را تامین می نماید. شرکت های معتبر رنگسازی معمولا متناسب با شرایط جوی و نوع محصولات ، لایه بندی های متناسب آن را پیشنهاد می کنند.